Volledig scherm
Wim Boomkamp (Saxion), Eddy van Hijum (Provincie Overijssel), Victor van der Chijs (Universiteit Twente), Onno van Veldhuizen (Regio Twente) en Patrick Welman (Gemeente Enschede) ondertekenden het convenant © Kennispark Twente

Kennispark Twente legt verscherpte ambities vast

ENSCHEDE - Kennispark Twente profileert zich steeds meer als de hightech bakermat van de regio. Met de ambitie om de activiteiten op dit gebied uit te breiden ondertekenden de vijf grondleggers van het park woensdagmiddag een convenant voor de komende vier jaar.

De overeenkomst werd schriftelijk bezegeld door Wim Boomkamp (Saxion), Eddy van Hijum (Provincie Overijssel), Victor van der Chijs (Universiteit Twente), Onno van Veldhuizen (Regio Twente) en Patrick Welman (gemeente Enschede). 

Industrie en start-ups centraal
"We gaan werken met een aangescherpte ambitie, waarin de kracht van de industrie en start-ups centraal staan als belofte voor de economie van morgen en overmorgen", legt Pieter Dillingh als directielid van Kennispark Twente uit. En die toekomstige economie staat steeds meer in het teken van innovatie door onder meer digitalisering, robotica, nieuwe materialen en nanotechnologie. 

"We inspireren en stimuleren start-ups en mkb-bedrijven daarom om kansen en uitdagingen op het gebied van innovatie aan te gaan. Hierbij hebben we de ambitie om Kennispark lokaal, nationaal en internationaal te positioneren", aldus Kees Eijkel, ook onderdeel van de directie van het park.

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (24%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
354 stemmen