Volledig scherm
Keren op de Bataafse Kamp, want er staat een paaltje.

Keren op de weg door afsluiting centrumring Hengelo

HENGELO - De Wolter ten Catestraat in het centrum van Hengelo ligt er uit. En dat weten nog niet alle automobilisten. 

Een nieuw deel van de centrumring in Hengelo is afgesloten. Donderdagmorgen ging de Wolter ten Catestraat dicht voor een periode van zes weken en het verkeer moet daar nog duidelijk aan wennen. Op de toevoerwegen naar de route staan wegwerkers klaar om automobilisten uit te leggen dat ze toch echt de omleiding moet volgen. Die omleiding loopt via de Anninksweg en de Grundellaan.

Paaltje
Vooral in het winkelgebied is het druk: daar proberen automobilisten zover als mogelijk de binnenstad in of door te rijden De verkeersregelaar op de kruising Enschedesestraat-Beursstraat spreekt voortdurend automobilisten en fietsers aan. Bestuurders rijden de Bataafse Kamp in, waarna ze vastlopen bij de Drienerstraat, waar een paaltje ze tot stoppen dwingt. Een bewoner van de Bataafse Kamp zegt dat hij "via Enschede" moet omrijden om in Oldenzaal te komen. Hij heeft de gemeente gevraagd om een sleutel van het paaltje.

Gescholden
Aannemer Heijmans heeft vier verkeersregelaars ingeschakeld die op verschillende kruisingen rondom de Wolter ten Catestraat staan. De aanwijzingen van de regelaars worden over het algemeen goed opgevolgd. Af en toe wordt er flink gescholden, vooral omdat ze een eenrichtingsweg inrijden en daar dus moeten keren.

Doorrijden
Woordvoerder Nico Busscher van Heijmans beschrijft de verkeerssituatie als 'goed'. Wel valt het hem op dat automobilisten de omleidingsborden wel zien maar toch doorrijden, om te kijken hoe ver ze kunnen komen. "Dat leidt tot drukte maar die is na een dag of drie voorbij. Dan zijn mensen er aan gewend."

De afsluiting van de Wolter ten Catestraat duurt tot en met 8 september.

Volledig scherm
© Saskia Minkman

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (8%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (15%)
496 stemmen