Volledig scherm
© Dennis Bakker/ News United

Kind krijgt brutale overval op moeder in Enschede mee

ENSCHEDE - Het 9-jarige dochtertje van de vrouw die vorige week in haar woning aan de Lijsterstraat werd overvallen, heeft iets van de overval meegekregen. Wat het kind heeft gezien of gehoord, wil de politie niet zeggen.

De politiewoordvoerster noemt de gewapende overval op de 33-jarige vrouw extra triest, omdat het gezin al zoveel heeft meegemaakt. De moeder is twee jaar geleden weduwe geworden. "We hebben gemerkt dat het een sterke vrouw is. Naar omstandigheden gaat het redelijk goed met haar en haar dochtertjes van 9 en 4."

Onder de Loep
Het opsporingsprogramma Onder de Loep besteedt donderdag aandacht aan de zaak. "Er moeten mensen zijn geweest die de verdachte op de avond van de overval in de buurt van de woning hebben gezien, bijvoorbeeld in een steegje", aldus de politiewoordvoerster.

De overvaller, een negroïde man, moet mensen zijn opgevallen omdat hij een dikke winterjas droeg terwijl het zomers warm was.

Overval
De overval werd vorige week donderdagavond rond kwart over tien gepleegd. De vrouw zat in haar woonkamer toen een man via de achterdeur de woning binnensloop. De dochtertjes van de vrouw waren toen boven. De man had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn handen en eiste geld. Hij droeg een sjaal en een klep, waardoor het slachtoffer zijn gezicht niet kon zien. De vrouw werd gekneveld. De overvaller nam een onbekend geldbedrag mee.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (9%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (14%)
549 stemmen