Volledig scherm
"Een wensje voor een klein mensje" is een cadeautje voor elke baby die binnen BTK wordt geboren © Frans Nikkels

Kinderraad BTK kraamzorg maakt wensenboekje voor baby's

HENGELO - "Ik wens je... dat je een lief huisdier krijgt", of "1000 ritten in een achtbaan". De elf kinderen uit groep 7 van openbare basisschool 't Schöppert in Hengelo die in februari toetraden tot de cliëntenraad van BTK Kraamzorg hebben al hun wensen voor "kleine mensjes" opgetekend in een boekje. Het eerste exemplaar werd maandag overhandigd aan de zwangere Angelique Thio.

Het geschenk dat alle pasgeborenen binnen BTK vanaf nu cadeau krijgen is door groep 8-leerling Jelmer Frankema voorzien van kleurrijke tekeningen. Het boekje biedt naast de ideeën van de kinderen ook ruimte voor wensen van de ouders en andere familieleden.

Kinderen brengen inspiratie en ideeën
"Fantastisch: dat is het juiste woord voor de positieve energie die de cliëntenraad van kinderen ons heeft gegeven", aldus manager kraamzorg Hans van den Berg, "Hun frisse kijk op kraamzorg bracht inspiratie en ideeën, en dit wensenboekje is daar een mooi eerste voorbeeld van."

Ook directeur Habib Faal en leerkracht Paul Smidt van 't Schöppert zijn enthousiast over de samenwerking tussen de kinderen en de zorgorganisatie. "De kinderen leren naar elkaar te luisteren, te vergaderen en voor hun mening op te komen. Maar ze leren ook hoe een bedrijf functioneert, en waarom een organisatie bepaalde keuzes maakt."

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
436 stemmen