Volledig scherm
Sloop van panden aan Deldenerstraat is al begonnen. © Annina Romita

Kink in kabel bij aanbesteding stadskantoor Hengelo

HENGELO - De aanbesteding van de bouw van het nieuwe stadskantoor en de renovatie van het stadhuis kosten meer tijd dan was voorzien.

Volgens de oorspronkelijke planning zou in de loop van december van dit jaar moeten worden begonnen met de bouw van het nieuwe stadskantoor aan de Deldenerstraat. Maar dat zal niet worden gehaald, doordat de aanbestedingsprocedure vertraging heeft opgelopen. Dat meldt het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad.

40 miljoen
De aanbesteding is ‘opgeknipt’ in drie percelen (deelprojecten): de renovatie van het stadhuis en de dagwinkel, de bouw van het nieuwe stadskantoor en het installatiewerk. Volgens eerdere berekeningen van de gemeente gaat het om een totale investering van circirca 40 miljoen euro. Per perceel zijn al in 2014 ‘de vijf meest geschikte partijen’ geselecteerd. Die zijn in mei van dit jaar uitgenodigd om een aanbieding te doen.

De gunning zou deze maand zijn. Maar dat kan niet doorgaan, omdat niet aan alle regels van de procedure is voldaan. ‘Bij de ontvankelijkheidstoets is gebleken dat er inschrijvingen boven de door ons vastgestelde plafondbedragen zijn ingediend. Daarnaast is een aantal administratieve onregelmatigheden geconstateerd. Deze resultaten hebben tot gevolg dat het gunningsproces nog niet kan worden afgerond en iets meer tijd in beslag gaat nemen dan was voorzien’, schrijft het college.

Onderhandelen
De gemeente gaat nu opnieuw om tafel met de inschrijvers. ‘Wij zijn van plan deze onderhandelingsprocedure zo snel mogelijk te starten, zodat op kortst mogelijke termijn een nieuw stadskantoor en een gerenoveerd stadhuis gerealiseerd kunnen worden, binnen de door de gemeenteraad vastgestelde budgettaire kaders.’ Hoeveel vertraging hierdoor ontstaat, valt volgens een woordvoerder van de gemeente nog niet te zeggen. Na de gunning wordt een nieuwe planning gemaakt.

Sloop 
Ondertussen is al wel begonnen met de sloop van de gebouwen tussen het stadhuis en de Deldenerstraat. Die moeten plaatsmaken voor de bouw van het nieuwe stadskantoor. Voor het einde van dit jaar moet alles weg zijn.

Poll

Drama voor Solar Team Twente in Australië: einde wedstrijd na crash

Drama voor Solar Team Twente in Australië: einde wedstrijd na crash

  • Wat een pech, uithuilen en over twee jaar opnieuw proberen (76%)
  • Misschien moeten we stoppen met de heilloze missie van dit team (16%)
  • Een racen met zonneauto's? Ik houd het gewoon bij Formule 1 (8%)
1584 stemmen