Volledig scherm
© Lars Smook

Knippend koppel uit Enschede samen naar de top

ENSCHEDE – ‘Werk jij samen met je vrouw? Als dat maar goed gaat…’ Hakan Alacali (37) lacht tegenwoordig om de veelgehoorde reactie op de samenwerking met zijn vrouw Kirsten (25). Nou en of het goed gaat met hun man-vrouwfirma Blur Hairstudio. Het knippende koppel uit Enschede won afgelopen zondag allebei een Coiffure Award, de Oscars onder de kappers.

Hakan is de man van de mooiste dameskapsels in de regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel, Kirsten de beste kleurspecialist van heel Nederland. In al die vijfentwintig jaar heeft er nog nooit een stel samen een Coiffure Award gewonnen, weet Kirsten. Haar man relativeert de bijzondere overwinning. “De top bereiken is mooi, maar dit vak is voor ons veel meer dan het winnen van prijzen.”

Onafscheidelijk
Het kappersvak is hun leven. De Enschedese Kirsten is 22 jaar als ze de goed gestylede Hakan op de dansvloer tegen het lijf loopt. “We raakten aan de praat en zijn sindsdien onafscheidelijk”, zegt ze met een glimlach. “We vonden elkaar echt heel leuk, het draaide helemaal niet om het vak.”

Niet alleen op de dansvloer, maar ook op de werkvloer is er een klik en eind 2014 opent het stel hun salon in de binnenstad van Enschede. Zonder personeel, want met z’n tweeën zijn ze op hun sterkst. Wel is er tegenwoordig gezelschap van hond Chloé. Samenleven en samen een zaak runnen, niet iedereen moet eraan denken. De gouden formule? Blind vertrouwen, loslaten en keihard werken. Hakan: “Het klinkt cliché, maar zo is het wel.”

Gek op kleur
En heel handig zo’n man in huis die altijd je haar kan doen. “Ook dat hoor ik inderdaad heel vaak”, zegt Kirsten. De Enschedese staat bekend om haar kleurrijke creaties, maar kiest zelf voor een ingetogen coupe. Hakan mag af en toe knippen en kleuren, ook dat is handig.

Het stel werkt intensief samen, maar is toch heel verschillend. Hij houdt van strak, grafisch, klein en secuur werk. Zij is gek op kleurtechnieken en styling van coupes met lange lokken. Hij is een werkpaard, zij een zakenvrouw. “We kunnen niet meer zonder elkaar werken en doen alle opdrachten samen, maar”, verzekert Kirsten, “het draait thuis echt niet alleen maar om haar.”

De hoofdprijs...
Is er dan echt nooit onenigheid? Werk en privé gescheiden houden lukt ze niet altijd, maar de scharen vliegen niet door de salon. Kirsten: “Iedereen heeft wel eens een dip op het werk. Maar wij houden elkaar scherp en dat is heel fijn.” En de enige keer dat ze echt onenigheid hadden, was bij de Ikea. Er was gewoon veel te veel bestek om uit te kiezen.

Moeilijke keuzes komen ze ook in het kappersvak tegen. Volgend jaar wel of niet meedoen aan de Coiffure Awards bijvoorbeeld? Hakan viel in 2012 en 2015 ook in de prijzen, deze gezamenlijke overwinning smaakt toch echt naar meer. “Dit jaar verwachten we in oktober onze hoofdprijs”, zegt Hakan met een glimlach. “Dan is Kirsten uitgerekend.”

Live Voetbal

home logo PSVPSV
EINDE
1-1
Rosenborg BKROS
away logo
home logo FC PortoPOR
73'
3-2
FeyenoordFEY
away logo
home logo Manchester UnitedMUN
75'
4-0
AZAZ
away logo

Poll

Kunstgras op Twentse sportvelden lijkt langste tijd te hebben gehad

Kunstgras op Twentse sportvelden lijkt langste tijd te hebben gehad

  • Wat een opluchting, de mogelijke risico's voor de gezondheid zijn te groot (13%)
  • Erg vervelend voor de clubs, kunstgras is betaalbaar en gaat lang mee (40%)
  • Nu de profclubs nog, sporten op echt gras is namelijk het mooist (47%)
451 stemmen