Volledig scherm

Koopovereenkomst getekend voor moskeekavel in Enschede

ENSCHEDE - Het Enschedese college van B&W heeft dinsdag ingestemd met de koopovereenkomst voor de kavel voor het Turks Cultureel Centrum.

Na ondertekening van deze koopoverkomst door de gemeente en de Islamitische Stichting Nederland (ISN) begint de voorbereiding voor de bestemmingsplanwijziging. Deze is noodzakelijk om het Turks Cultureel Centrum op de beoogde locatie aan de Kuipersdijk te kunnen bouwen.

Voorwaarden
De koopovereenkomst kan worden aangegaan nu de gemeenteraad op 18 april de kadernotitie 'moskee met verenigingsgebouw' heeft vastgesteld. Daarin staan de voorwaarden die de gemeente stelt aan een moskee op deze locatie. Deze gaan over vormgeving en omvang van het gebouw, parkeren, de gebedsoproep en nevenfuncties. De notitie is onderdeel van de koopovereenkomst.

Gebedsomroep
Belangrijk punt voor bewoners en gemeenteraad waren afspraken rond de gebedsoproep. In de koopovereenkomst is vastgelegd dat ernaar gestreefd wordt een getekende 'afsprakenovereenkomst' tussen ISN/moskeebesturen en de omwonenden gereed te hebben voor de procedure voor bestemmingsplanwijziging begint.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (24%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
354 stemmen