Volledig scherm

Koopzondag in Hengelo komt er

HENGELO - De koopzondag in Hengelo is een feit. Waarbij de maximale openingstijden gelden: ondernemers kunnen, mochten ze dat willen, hun winkeldeur van 6.00 uur ’s morgens tot 22.00 uur ’s avonds van de knip doen. Dat biedt ook de warme bakkers de gelegenheid hun verse broodjes aan hongerige klanten te verkopen.

Die maximale openingstijd is het effect van een gezamenlijk ingediende motie van D66, VVD, BurgerBelangen, Lijst Horsthuis, Pro Hengelo en GroenLinks. Ook de tegenstanders van de koopzondag stemden in met dat amendement, omdat ze dit een beter voorstel vonden. Wat overigens niet betekende dat ze instemden met de koopzondag.

Kleine winkelier

Zo wees de complete SP de koopzondag af: de fractie had vooral oog voor de belangen van de kleine winkelier. Egbert Alkema (ChristenUnie) was principieel voor zondagsrust. Leo Janssen (Lokaal-Hengelo) wilde de oorspronkelijk voorgestelde openingstijden handhaven: van 12.00 tot 17.00 uur.

Draagvlak

Het voorstel voor de ‘lange koopzondag’ haalde het ruimschoots, met 23 tegen 14 stemmen. De voorstanders constateerden onder meer dat er een breed draagvlak voor de Hengelose koopzondag bestond. “Liever een euro in Hengelo uitgeven dan ergens anders”, verwoordde VVD’er Onno Fiechter de stemming. En Frank Peters, ProHengelo: “De inwoners kunnen nu lekker in hun eigen stad blijven als ze boodschappen willen doen.” De fracties van CDA en PvdA stemden verdeeld. 

poll

Luchthaven Münster-Osnabrück aast op Twentse bezoekers

Luchthaven Münster-Osnabrück aast op Twentse bezoekers

  • Slim, ik vlieg al regelmatig vanuit onze ‘achtertuin’ (59%)
  • Mij niet gezien, niks gaat boven het vertrouwde Schiphol (4%)
  • Ik let vooral op de prijs, niet op de vertreklocatie (37%)
540 stemmen