Volledig scherm
© Rikkert Harink

Kroes krijgt vooralsnog eredoctoraat UT

ENSCHEDE. Neelie Kroes krijgt op 25 november vooralsnog gewoon haar eredoctoraat van de Universiteit Twente. De ophef rondom een niet-gemelde nevenfunctie van de toenmalige eurocommissaris is voor het universiteitsbestuur nog geen reden om de uitreiking te schrappen.

“We hebben kennis genomen van de berichtgevingen rondom mevrouw Kroes”, zegt een woordvoerster van de UT. Daar trekt het universiteitsbestuur “momenteel nog geen conclusies uit” die de uitreiking op losse schroeven zet. “We wachten gewoon even af.”

Kroes (1941) krijgt het eredoctoraat omdat ze zich inzet voor startende ondernemers en digitale innovatie.De uitreiking van de UT-eredoctoraten is eens per vijf jaar. Ook drie wetenschappers ontvangen deze erkenning gelijk met Kroes.

Kroes stond in haar Brusselse periode ingeschreven als bestuurder van een vennootschap op de Bahama's. Dat is in strijd met de regels. De oud-politica heeft al erkend de gedragscode te hebben geschonden en zegt de consequenties te aanvaarden. De Europese Commissie beraadt zich op eventuele maatregelen.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
418 stemmen