Volledig scherm
© Lars Smook

Kunstgrasveld ATC'65 Hengelo gerenoveerd dankzij 'transplantatie'

HENGELO - Voetbalvereniging Achilles’12 krijgt snel een nieuwe toplaag op het huidige kunstgrasveld. Dat veld is hard aan vervanging toe. Al enige tijd overlegt de gemeente met zowel Achilles als ATC’65 over de staat van drie kunstgrasvelden, waarvan twee bij ATC. 

De toplaag van deze velden zijn begin dit jaar afgekeurd door ISA Kiwa Sports, een erkende instantie. Bijzonder is nu dat ‘goede delen’ van het huidige kunstgrasveld van Achilles worden gebruikt voor de renovatie van één van de kunstgrasvelden van ATC. Het andere veld van ATC kan op een minder ingewikkelde manier worden gerepareerd. 

Angst voor blessures
Er is veel te doen geweest over de slechte staat van het kunstgras van Achilles’12 op sportcomplex ‘t Wilbert. Spelers van het eerste elftal wilden er niet meer op trainen, uit angst voor blessures. Voor de trainingen werd uitgeweken naar de velden van Juliana’32 aan de Zwavertsweg.

Huur
Op basis van bestaand beleid zou Achilles 100 procent kostendekkende huur betalen voor het kunstgras. "In een extra algemene ledenvergadering hebben de leden hier unaniem mee ingestemd”, stelt het college. "Deze kostendekkende overeenkomst vervalt echter op het moment dat het college de nieuwe Kaderwet Sport en Bewegen vaststelt. Dan gaat Achilles waarschijnlijk veertig procent kostendekkende huur betalen.” De bewuste nota ligt nu ter inspraak. 

Opnieuw gebruiken
ATC heeft er in overleg met de gemeente voor gekozen om één veld te renoveren door middel van transplantatie. "De delen van de verwijderde toplaag van Achilles die nog goed zijn, kunnen opnieuw worden gebruikt voor het herstel van het veld bij ATC. Dat is mogelijk, omdat Achilles’12 hetzelfde type kunstgras gebruikt. Er is daarom geen kleurverschil en de vezellengte is bijna identiek”, aldus het college. Het gerenoveerde veld blijft daardoor nog twee seizoenen liggen. Het andere veld wordt gerepareerd. Beide verenigingen willen zo snel mogelijk in het nu lopende seizoen kunnen beschikken over goed bespeelbare velden.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (19%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1607 stemmen