Volledig scherm
© Christian van der Meij

Laatste herinneringen aan V&D in Hengelo worden weggepoetst

HENGELO - De allerlaatste resten van wat ooit V&D Hengelo was worden dezer dagen weggehaald uit het warenhuis aan de Brinkstraat. Planken, kasten, dozen: alles wat er nog lag, wordt op rolstellingen geplaatst en afgevoerd.   

Het sloop- en recyclingsbedrijf Kalker uit Hengelo heeft opdracht de winkel met een oppervlakte van 4.000 vierkante meter helemaal te strippen. De klus is naar verwachting dinsdag klaar. Volgens bedrijfsmakelaar Sieger Wijnsma, die betrokken is bij het zoeken naar een nieuwe invulling van het pand, zijn er serieuze onderhandelingen aan de gang tussen eigenaar Mondia Investments en een belangstellende nieuwe huurder. Maar over de uitkomsten daarvan kan hij niets zeggen: „Het resultaat is van zóveel factoren afhankelijk, het is heel complex.”

Vragen
Wijnsma krijgt veel vragen over de leegruim-actie. Of er soms een nieuwe huurder is gevonden, willen ze dan weten. „Ook winkeliers informeren daarnaar. Het is natuurlijk ook belangrijk dat er op deze locatie in de binnenstad weer wat gaat gebeuren.”

Volledig scherm
© Christian van der Meij

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (19%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1608 stemmen