Volledig scherm
© Frans Nikkels

Laatste Open Dag Muziekschool Hengelo

HENGELO - Voor de allerlaatste keer hield de Muziekschool aan de Deldenerstraat in Hengelo zaterdag een Open Dag. De muziekschool fuseert met HEIM/CREA (kunst, techniek en erfgoed). De volgende Open Dag is in het nieuwe gezamenlijke onderkomen in het voormalige Dikkerscomplex aan de Industriestraat.

De Muziekschool aan de Deldenerstraat was zaterdag nog heel even het muzikale middelpunt van Hengelo. Overal in het gebouw klonk muziek. Leerlingen traden op in kleine groepjes. Muziekverenigingen en koren speelden op twee podia. Aankomende leerlingen en hun ouders luisterden naar de voorstellingen en liefhebbers mochten in de leslokalen naar hartenlust instrumenten bespelen.

Verhuizen
De nieuwe leerlingen krijgen in het komende lesjaar nog les in de muziekschool. In de loop van het jaar verhuist de muziekschool naar de nieuwe locatie aan de Industriestraat. “Samen met HEIM en Crea werken we aan de plannen”, aldus waarnemend directeur Glenn ter Veer.

Moeilijke jaren
De Muziekschool heeft moeilijke jaren achter de rug, benadrukt hij. We hebben te maken gehad met drastische bezuinigingen. Het leerlingenaantal liep in zeven jaar terug van 2000 naar 1300. Deze fusie is nodig om te kunnen overleven. We willen het tij keren. We mikken op nieuwe kansen, samen met HEIM en Crea, denk aan dwarsverbanden, zoals musicals en danstheater.

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
679 stemmen