Volledig scherm
Wilminktheater Enschede © Lenneke Lingmont

Langparkeren voor avondje Wilminktheater in Enschede duurder

ENSCHEDE - Wie met de auto naar het Wilminktheater gaat voor een avondje uit, moet goed op de klok blijven kijken. Het voordelige cultuurtarief voor de parkeergarages geldt vanaf het nieuwe theaterseizoen minder lang.

Tot voor kort kon voor 6 euro een dag geparkeerd worden in de Irenegarage, Stationspleinsgarage en de Van Heekgarage, straks geldt datzelfde tarief voor maximaal zes uur.

"We hebben voor deze oplossing gekozen om de parkeerkaarten niet duurder te laten worden", zegt Timo Kemerink op Schiphorst van het parkeerbedrijf van de gemeente Enschede. "De meeste bezoekers van het theater blijken aan 6 uur wel genoeg te hebben."

Standaard tarief
Wie toch langer de tijd wil nemen voor een etentje in de stad vooraf en een drankje bij een kroeg na afloop, betaalt het standaardtarief van 2,60 euro per extra uur. Kemerink op Schiphorst: "Het afrekenen van het cultuurtarief gebeurt voortaan ook in de parkeergarages. Dit op verzoek van het Wilminktheater, het bespaart de medewerkers van het theater veel tijd."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
805 stemmen