Volledig scherm
Winnie Biesheuvel en Ian Lucas die zeven jaar geleden trouwden en tot op de dag van vandaag verliefd zijn © Lars Smook

Leestip | Winnie uit Hengelo trouwde haar muziekheld, de drummer van The Scorpions

HENGELO - Liefde is hét bindmiddel tussen muziekfan Winnie (67) uit Hengelo en de Engelsman Ian (71), ooit drummer van The Scorpions. Geen grens die de twee bij elkaar weg houdt.

Hun lovestory is een roman waardig. Winnie Biesheuvel valt als puber van 16 als een blok voor Ian Lucas, de drummer van The Scorpions. Het is 1965, de band speelt hun rockhit 'Hello... Josephine' op het prestigieuze Grand Gala du Disque. Zij staat vooraan en smelt. "Ik was helemaal... brrr, weg van hem, maar te verlegen hem te benaderen."

De tijd gaat voorbij. Zij trouwt een ander, maar dat huwelijk strandt snel. "Ian spookte altijd door mijn kop, maar dat speelde niet mee in de scheiding." Zij voedt haar zoon en dochter alleen op. De Engelsman op zijn beurt heeft nooit een relatie voor langere tijd. Hij lijkt eeuwig vrijgezel te blijven.

Hyves
Lijkt, want internet doet z'n intrede. Via Hyves, een Nederlandse voorloper van Facebook, legt Winnie najaar 2008 contact. The Scorpions spelen in Bergen op Zoom en nodigen haar backstage uit. Zij ziet 'haar' drummer terug. "Er was echt een chemische reactie tussen ons", zegt zij.

‘Number one groupie’
Ian noemt Winnie liefdevol zijn number one groupie. Ruim 44 jaar na hun ontmoeting stappen de twee in het huwelijksbootje. Zij zegt 'ja', hij zegt 'yes'. Zeven jaar later is hun liefde nog even sterk. "Love is still there, oh yeah", straalt hij in hun appartement met uitzicht over de stad. Winnie: "Hij zegt zeker tien keer per dag dat hij van me houdt. Daar moest ik als nuchtere Hollandse aan wennen, maar doet een mens goed."

Praten
Natuurlijk hebben ze hun arguments, hun ruzietjes. Praten is belangrijk. "We blijven nooit kwaad", zegt Ian. Hij typeert Winnie, opgegroeid bij Rotterdam, als een directe tante. "Daar moeten Tukkers ook aan wennen, haha."

De twee hebben ook wel eens in de rats gezeten. Bij Ian werd in 2013 een agressieve vorm van blaaskanker geconstateerd. Hij is drie keer geopereerd en genezen verklaard, maar controle blijft nodig. Sindsdien is hij nog meer bezig met zijn geloof, vrij-evangelisch.

Brexit
Ian en Winnie volgen de Brexit-discussie, over de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit 'Europa'. "Ik wil in de EU blijven, maar snap beide standpunten", zegt Ian. Hij vindt dat veel kiezers zijn misleid door Brexit-kopstukken als Nigel Farage en Boris Johnson.

Hun geheim?
Liefde is een krachtiger cement dan politiek gekuip. Hij haalt een Engels spreekwoord aan over de huwelijkse staat. 'A man's home is his castle, till his queen arrives.' Vrij vertaald: de man is de baas thuis, tot zijn vrouw terug is. Hun geheim? "We vervelen elkaar niet", aldus Winnie. "Het is zo dat we elkaar aanvullen, niet aanvallen. Het is maar één letter verschil, maar daar zit een wereld achter." Zij schatert het uit. "Als hij nu maar doet wat ik zeg..."

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (71%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1217 stemmen