Volledig scherm
De nieuwe eenpersoonskamers © MST

Legionellabacterie in nieuwbouw MST: alle douchekoppen vervangen

ENSCHEDE - MST heeft ruim vijf maanden na opening van het nieuwe ziekenhuis alle douchekoppen in het gebouw alweer vervangen door nieuwe in verband met aangetroffen legionellabacterie in het leidingwater.

 De nieuwe koppen hebben een ondoordringbaar filter voor de gevonden bacterie.
  Voor zover bij MST bekend zijn geen patiënten besmet geraakt. De verhoogde legionellawaarden werden gevonden bij een periodieke controle in twee watertappunten van het gebouw.
Brief voor patiënten MST verspreidde vorige week een brief onder patiënten die zijn opgenomen. Daarin staat dat het gaat om een variant van de legionellabacterie met een laag risico. De kans dat iemand besmet is geraakt, wordt klein geacht, aldus de brief.   Binnen het ziekenhuis is een team geformeerd dat de bron van de bacterie probeert te lokaliseren. De brief vermeldt dat ook andere maatregelen zijn genomen om van de bacterie af te komen. Onduidelijk is wat precies is ondernomen.   Huisarts op de hoogte
De kans dat patiënten besmet zijn geraakt wordt dus klein geacht, maar MST wil elk risico uitsluiten en waarschuwt patiënten die binnen een maand na ontslag uit het ziekenhuis koorts hebben in combinatie met hoestklachten. Deze mensen wordt opgeroepen om contact op te nemen met hun huisarts.   De huisdokters in de regio zijn op de hoogte gesteld door MST van de huidige situatie. De legionella zit alleen in de nieuwbouw en niet in het Vrouw Kind Centrum dat een ander waterleidingsysteem heeft.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (25%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (15%)
1447 stemmen