Volledig scherm
© Emiel Muijderman

LekkerRegionaal.nl bezorgt in Hengelo boodschappen thuis met bakfiets

HENGELO - Gemak dient de mens. Het nieuwe onlineplatform LekkerRegionaal.nl biedt de mogelijkheid om vanachter de computer boodschappen te doen bij diverse lokale (vers)winkels. De bestellingen worden de volgende dag thuisbezorgd. Met een elektrische bakfiets.

LekkerRegionaal.nl is met ingang van 1 oktober ‘in de lucht’. Initiatiefnemer is de Hengelose ondernemer Johan van den Heijkant (38). Inmiddels hebben zich veertien plaatselijke ondernemers aangesloten: van keurslager tot snoepwinkel. Die hebben op LekkerRegionaal.nl elk hun eigen webshop: duidelijk herkenbaar, met logo en foto. „Daarmee blijft de eigen identiteit gewaarborgd.”

Geen rompslomp
Het ‘unieke’ van zijn concept is volgens hem dat de verschillende boodschappen van een klant worden gecombineerd tot een bestelling. „Stel: je hebt volgende week een verjaardag. Dan bestel je via LekkerRegionaal.nl hapjes bij de delicatessenwinkel, stokbrood bij de bakker en wijn bij de wijnwinkel. Dan maken wij er een bestelling van en bezorgen wij het thuis. De ondernemers hebben geen rompslomp met de distributie, dat regelen wij.”

LekkerRegionaal.nl mikt met name op de ‘dinkies’ (double income no kids) die geen tijd hebben om zelf naar de winkel te gaan en op mensen die minder mobiel zijn, bijvoorbeeld ouderen. Als het concept in Hengelo aanslaat, wil Van den Heijkant het uitbreiden naar andere steden.

Kosten
De producten in de webshops zijn net zo duur als in de winkels. LekkerRegionaal.nl rekent 4,95 euro bezorgkosten per bestelling. Maar als de klant voor meer dan 100 euro bestelt, is de bezorging gratis.

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (13%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
1687 stemmen