Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Lenferink mag voorlopig nog verkopen in Beckum

BECKUM/ALMELO - Autohandelaar Bennie Lenferink mag voorlopig gebruik blijven maken van het terrein en de hallen aan de Sluitersdijk in Beckum.

Lenferink ligt overhoop met ex-aannemer Jan Kuipers, die het terrein met opstallen vier jaar terug verkocht aan de Almelose autohandelaar. Die ging er bedrijfsauto's verkopen.

Grote druk
De transactie werd echter eind vorig jaar door de rechter vernietigd, omdat Lenferink Kuipers destijds onder grote druk zou hebben gezet om akkoord te gaan met de verkoop. Sinds vorige week staan de hallen en het terrein weer op naam van Kuipers, die de toegangspoort heeft dichtgelast.

Consequenties
Het terugdraaien van de verkoop heeft echter verregaande consequenties, meent kortgedingrechter Ger Vermeulen. Lenferink zal de koopsom terug willen. Kuipers wil dit verrekenen met Lenferink, maar de berekening die hieraan ten grondslag ligt, is volgens Vermeulen onvoldoende onderbouwd.

Zolang niet duidelijk is hoe beide partijen dit gaan oplossen, kan Lenferink volgens het vonnis het terrein blijven gebruiken. Voor elke dag dat Kuipers Lenferink de toegang blijft weigeren, legt de rechter een dwangsom van 1.000 euro op.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
371 stemmen