Volledig scherm
© TC Tubantia

Licht op groen voor verkoop Hengelose Waterstaatskerk

HENGELO - Het licht staat op groen voor de verkoop van de Waterstaatkerk, de kosterswoning en de muziekschool aan de Deldenerstraat aan de Protestantse Kerk Nederland (PKN) Hengelo.

„We zijn eruit”, zegt wethouder Jan Bron. De gemeente en het kerkgenootschap hebben onlangs overeenstemming bereikt.

Het college van B en W moet hierover nog een definitief besluit nemen. Maar als het aan wethouder Bron ligt, wordt de deal zo snel mogelijk beklonken. „Ook al ben ik zelf niet kerkelijk, ik ben blij dat de kerk weer kerk wordt.”

Voorleggen

Het bestuur van PKN Hengelo moet de voorgenomen verkoop eerst nog voorleggen aan de gemeenteleden. Dat zal op korte termijn gebeuren. In het laatste nummer van kerkblad Binding wordt gemeld dat de Waterstaatskerk en de andere gebouwen mogelijk al per 1 december of 1 januari zullen worden aangekocht.

Daarna zal zo snel mogelijk worden begonnen met het aanpassen en opknappen van de kerk. ‘We hopen in de loop van 2017 gebruik te kunnen maken van de Waterstaatskerk voor onze zondagse diensten. De aanpassingen in de muziekschool zullen vermoedelijk pas in een later stadium kunnen beginnen. Het geeft ons de tijd om de plannen die er zijn uit te werken en dat is wel zo prettig. Niet alles hoeft tegelijk’, staat in het blad.

Centraal

PKN Hengelo streeft al langer naar een centraal, multifunctioneel kerkgebouw (‘Huis van Ontmoeting’) in de binnenstad. De huidige kerkgebouwen zullen dan worden afgestoten.

Volgens wethouder Bron blijft de Waterstaatskerk ook na de verkoop beschikbaar voor concerten. Een deel van het gebouw van de muziekschool wordt verhuurd aan zorg- en welzijnsorganisatie Wijkracht. Dat blijft zo.

Verhuizen

De muziekschool zelf gaat wel verhuizen. Het is de bedoeling dat de muziekschool samen met techniekmuseum HEIM en Crea wordt gehuisvest in het voormalige Dikkerscomplex aan de Industriestraat.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1354 stemmen