Volledig scherm
Lisette Lubbers heeft met haar camera menig bevalling vastgelegd. © Annina Romita

Lisette uit Enschede landelijk nieuws na foto's van bevalling Bobbi Eden

ENSCHEDE - LINDA.tv, RTL Boulevard en Shownieuws: allemaal besteden aandacht aan het werk van Lisette Lubbers (24) uit Enschede. De fotografe was erbij in de operatiekamer toen Bobbi Eden beviel van een zoon.

Het waren twaalf lange uren aan het bed van ex-pornoster, en tegenwoordig onderneemster in seksattributen, Bobbi Eden. Na een moeizame bevalling, kwam zoon Brandon Ray via een keizersnee te wereld.

Primeur
Niet eerder kreeg Lubbers toestemming van artsen om bij een bevallingsoperatie te zijn. Het Haaglanden Ziekenhuis in Den Haag deed niet moeilijk. Het resultaat zijn fraaie foto’s, onder meer te zien op Lisette’s Facebookpagina en Instagram. de Enschedese fotografe. „Het was zo’n gave klus”, vertelt ze.

Bekend bij de bekendheden
Lisette’s nummer staat niet alleen bij Bobbi Eden, maar bij meer bekende zwangere vrouwen in hun mobieltje. Zodra de vliezen breken, ijlt de Twentse naar het kraambed voor een fotoreportage. Wie had dit vier jaar terug kunnen bedenken? De betrekkelijk anonieme studente Media, Informatie- en Communicatie aan Saxion fotografeerde alleen als hobby. „Ik was persfotograaf en ben me na de studie gaan toeleggen op baby’s. Maar ik wilde niet van die geposeerde foto’s. Dus legde ik tedere details vast. Teentjes, vingers. Het fenomeen ‘new born shoots’ kwam landelijk op. In de regio hield volgens mij niemand zich hiermee bezig.”

Haar landelijke bekendheid dankt ze aan de vader van Kim Kötter. ,,Hij zag op internet een foto van een net geboren, nog bebloed kindje. De verloskundige hield de baby omhoog. Die foto ging viral. Kims vader stuurde hem door naar zijn dochter. Daarna ging het balletje rollen.”

Behalve bevallingsreportages, maakte ze voor Maria Tailor, Kim Kötter en Bobbi Eden ook persfoto’s. Die werden aangeboden aan De Telegraaf en RTL Boulevard. Lisette: „Met bn’ers bouw je een bijzondere band op omdat je vaker langs gaat voor het familieportret. Je maakt in goed vertrouwen afspraken over privacy. Ze zijn gewend aan de camera. Dat maakt fotograferen makkelijker.”

Zelf zwanger
​Nu Lisette zelf ook moeder wordt, is ze emotioneel meer betrokken bij haar werk. „Het voelt altijd bijzonder dat je getuige bent van een intieme gebeurtenis. Nu voel ik dat nog sterker. Zeker als het niet goed gaat, loopt bij mij ook een traan over de wang.” De 33 weken-buik van Lisette ontgaat ook haar opdrachtgevers niet. Dat levert mooie reacties op. „Bobbi Eden informeerde tijdens de bevalling of het met mij wel goed ging. Terwijl ze zelf lag te creperen van de pijn.”

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
1731 stemmen