Volledig scherm
Enschede Airport Twente © Christian van der Meij

Luchthavenbesluit vliegveld pas begin 2017

DEN HAAG/ENSCHEDE - Het nieuwe Luchthavenbesluit dat het vliegverkeer in Twente regelt heeft enkele maanden vertraging opgelopen en kan pas begin 2017 worden genomen door de provincie Overijssel. Aanvankelijk had het Luchthavenbesluit per 1 november een feit moeten zijn.

Nadelige gevolgen voor het huidige vliegverkeer en het incidenteel testen van drones heeft de vertraging niet. In afwachting van het nieuwe besluit kan voorlopig gevlogen blijven worden op basis van de ontheffing van het ministerie van Defensie. Het ministerie heeft besloten de ontheffing met een paar maanden te verlengen.

Uitstoot
De vertraging van de procedure heeft te maken met de uitstoot van stikstof die het gevolg is van de toekomstige ontwikkelingen op de luchthaven. In de milieu-effectrapportage is uitgesproken dat de de gebruikers van het vliegveld moeten aantonen dat die uitstoot binnen normen blijft zoals die zijn vastgelegd in de zogeheten Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Maar omdat deze PAS momenteel door het rijk wordt geactualiseerd kan gebiedsontwikkelaar ADT nu niet aan deze voorwaarde voldoen. Daarom heeft de provincie Overijssel als verantwoordelijke overheidspartij voor het Luchthavenbesluit Defensie met succes verzocht de nu nog geldende militaire ontheffing te verlengen.

poll

Eerste kerkelijke mis op kermis in Hengelo

Eerste kerkelijke mis op kermis in Hengelo

  • Mooie manier om meer mensen te betrekken bij het geloof (35%)
  • De kermis is geen plaats voor een kerkelijke mis (31%)
  • In de kerk of buiten de kerk, ik heb niks met zo'n dienst (35%)
678 stemmen