Volledig scherm
© rgbstock.com

Maatregel tegen Zorgzaam Twente opgeheven

ENSCHEDE - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de noodmaatregelen tegen zorginstelling Zorgzaam Twente opgeheven. Vier weken geleden verbood IGZ de instelling uit Enschede per direct om nog zorg te verlenen, maar omdat Zorgzaam Twente daarna failliet is verklaard acht de toezichthouder de maatregel niet langer nodig.

De inspectie legde de zware maatregel op aan de instelling omdat er weinig deugde van de werkwijze. Zo was er geen verzorgend personeel meer in dienst, was er geen toezicht op het medicijngebruik van cliënten en was er geen sprake van dagbestedingsactiviteiten.

Geen acuut risico
IGZ legde de maatregel in eerste instantie voor een week op, maar verlengde deze toen bleek dat er geen verbeteringen volgden. Na een overleg met de curator van Zorgzaam Twente concludeert de toezichthouder dat het ‘niet waarschijnlijk is dat Zorgzaam Twente op korte termijn opnieuw zorg zal leveren’. Daarom is er geen ‘acuut risico meer voor de cliëntveiligheid’.

De stichting beloofde zorg te bieden aan jongeren die onder de Wet langdurige zorg vallen. Volgens de directeur van het bedrijf deugde zijn werkwijze wel, maar ex-cliënten en oud-personeelsleden beweren het tegendeel. Na het faillissement van Zorgzaam Twente verklaarde de directeur tegenover deze krant nooit meer in de zorg te willen werken.

poll

Hoera! De Otto in Hengelo komt weer terug

Hoera! De Otto in Hengelo komt weer terug

  • Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald (66%)
  • Ik vind het geen probleem mijn afval weg te brengen als dat goedkoper is (26%)
  • Het is sowieso een lelijk ding, tijd voor wat nieuws (9%)
1058 stemmen