Volledig scherm
© Kitty Achterberg

Makelaarskantoor Ten Hag zet nu zichzelf in Enschedese etalage

ENSCHEDE - Jaren heeft de familie Ten Hag gewacht om haar makelaarskantoor aan de Boulevard 1945 te verkopen. Het was behelpen; voor klanten is de parkeergelegenheid minimaal en het pand staat al enige tijd voor 65 procent (3000 vierkante meter) leeg. Maar het was het geduld waard. Nu de bouw van het Koningsplein is afgerond en het nieuwe ziekenhuis klaar is, is de tijd rijp om te verkopen.

„Zolang er bouwactiviteiten waren hebben we geen actie ondernomen. Maar nu hebben we een prachtig plein en het ziekenhuis voor de deur en de markt trekt aan”, zegt directeur Michel ten Hag. „Dat is het moment dat je een keuze moet maken.”

Veel belangstelling
Er is volgens hem veel belangstelling voor het kantoorgebouw dat voor 100 procent eigendom is van Deltaborgh, de investeringsmaatschappij van de familie Ten Hag. Partijen melden zich zelf. Die zijn onder meer actief in de zorg. „Zij willen zich graag bij de entree van het ziekenhuis vestigen.” Ook heeft Ten Hag telefoontjes gehad van hotelketens. Waar het makelaarskantoor zich in Enschede gaat vestigen is nog onbekend. „Het vinden van alternatieven zal gezien de leegstand op de kantorenmarkt vast niet moeilijk zijn.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM 

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1143 stemmen