Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Man uit Glanerbrug onterecht bestempeld als drugsdealer

GLANERBRUG - Ramzan Achmadov is al enkele dagen in shock. Op de Facebook-pagina BurgerNet Glanerbrug werden hij en een vriend van zijn broer afgeschilderd als drugsdealers. Het screenshot met Ramzan en de melding van een drugsdeal aan de Fridtjof Nansenstraat heeft drie dagen op de pagina gestaan en is 25 keer gedeeld.

„Ik ben nog nooit met de politie in aanraking geweest en heb altijd hard voor mijn centen gewerkt. En dan dit. Ik voelde me altijd op mijn gemak in Glanerbrug, maar nu niet meer”, zegt Achmadov. Hij heeft een advocaat in de arm genomen en gaat aangifte doen bij de politie.

Schandpaal
Op de Facebookpagina BurgerNet Glanerbrug stond van 16 tot 19 september het volgende bericht: ‘Getuige meldt een drugsdeal in de Fridtjof Nansenstraat. Zwarte Audi is al vaker gesignaleerd in verband met drugsdeal.’

„Ik weet dat de pagina fungeert als schandpaal van Glanerbrug. Maar laten de beheerders eerst checken of het bericht wel klopt,” zegt Ramzan. „Ik stond op dat moment met een vriend van mijn broer te praten. De Audi is een leenauto van Huiskes Kokkeler die vooral door mijn broer wordt gebruikt. Ik ben afgelopen maandagmiddag direct naar het spreekuur van wijkagent Wilfried Bossink gegaan. Hij heeft de gegevens van de auto gecheckt en me gerustgesteld. Alles is oké. Maar ik ben bang dat ik toch een label opgeplakt heb gekregen. Dat vind ik heel erg.”

BurgerNet blijft bij signalement
Woordvoerder Jeroen Sluik van de Facebook-site BurgerNet en mede-initiatiefnemer van de Burgerwacht die sinds enige weken patrouilleert in het grensdorp, blijft erbij dat de auto van Achmadov vaker is gezien op locaties waar wordt gedeald. „In het laatste geval is een getuige er heilig van overtuigd dat het wel degelijk om een drugsdeal ging. Dat is gebaseerd op basis van het signaleren van de auto met hetzelfde kenteken. Een keihard bewijs is er niet”, reageert Sluik.

'Hier wordt overal gedeald'
Op Sluiks opmerking dat de auto van de Glanerbrugger op meerdere deallocaties is gesignaleerd, zegt hij: „Hier wordt overal gedeald, op elk straathoek. Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plek. Voor sommige vrienden ben ik nu een drugsdealer. Dat doet pijn. Het ergste vind ik het voor mijn ouders.”

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (54%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (14%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (32%)
272 stemmen