Volledig scherm
© Thinkstock

Mantelzorgers uit Enschede krijgen cadeautjes, geen geld

ENSCHEDE - Mantelzorgers uit Enschede kunnen dit najaar cadeaus bestellen in een speciale webshop. En op kosten van de gemeente.

De onlinecadeauwinkel is een nieuwe invulling van het mantelzorgcompliment. Tot nu toe kregen mantelzorgers 150 euro op hun rekening als bedankje voor de zorg die ze verlenen aan een familielid, buurvrouw of kennis. Of het bedrag in de nieuwe opzet ook 150 euro is, wil de gemeente niet zeggen.

Digitale munten
Voortaan krijgen mantelzorgers digitale munten, die ingewisseld kunnen worden voor geschenken. Honderd munten zijn een euro waard.

Werving
De uitvoering van de webwinkel ligt bij Met Gezond Boerenverstand, met kantoren in Enschede en Doetinchem. Het bedrijf is ondernemers aan het werven om mee te doen. Zij kunnen artikelen uit hun winkel aanbieden, of samengestelde pakketten.

Goedkeuring
Het opzetten van de webshop is dus al begonnen, maar het plan moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad. „Op 10 november is de dag van de mantelzorger”, vertelt Rolf Winter van Met Gezond Boerenverstand. „Als we wachten met het opzetten van de onlineshop tot de raad er in oktober een besluit over neemt, is de voorbereidingstijd te kort. Daarom zijn we nu al begonnen met werven.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (13%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
1269 stemmen