Volledig scherm
© Christian van der Meij

Markt Hengelo tijdens kermis op Stationsplein

HENGELO - De warenmarkt verhuist volgende maand op de woensdag en de zaterdag tijdens de kermisweek naar het Stationsplein. Dat is voor het eerst. Als het de kooplieden goed bevalt, wordt het plein de vaste uitwijklocatie.

Vorig jaar werd een groot deel van de markt verplaatst naar de Smutsstraat achter de Hema, een plek die met kermisattracties werd gedeeld. Dat beviel de handelaren totaal niet. „Teveel lawaai, teveel hinder”, zegt Ben Geelink, voorzitter van de Hengelose marktbond. Ook de ondergrond is er niet egaal, bovendien was er er was sprake van wateroverlast door regenplassen.

Trammelant

Waarop er verschillende alternatieve locaties werden besproken. Lange Wemen viel af vanwege de zachte ondergrond en de naderende bouw van het stadskantoor. De Wetstraat komt ook niet in aanmerking. Vorige keer stond de markt daar ook. „Het leidde tot onrust, trammelant en grote ontevredenheid. Dat doen we niet weer.”

Lintmarkt

Een lintmarkt in de centrumstraten, waar de kooplieden veel voor voelen, is ook onmogelijk: daar staan de kermisattracties immers. Blijft over: het Stationsplein. Dáár willen de kooplieden het wel eens proberen. Geelink: „Andere mogelijkheden zijn er ook niet.”

Nieuwstraat

De warenmarkt staat op 14 en 17 september op die nieuwe locatie. Alle kramen kunnen daar een plaats krijgen, maar als alle kooplieden zich melden, is het plein op de zaterdag te klein. In dat geval loopt de markt een deel de Nieuwstraat in.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (59%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
545 stemmen