Volledig scherm
De ondernemers in de Marktstraat zetten deze maand tijdens de koopavonden de kramen buiten neer. © Bob Gevers

Marktstraat Hengelo leeft weer op

HENGELO - Het gaat weer goed met de Marktstraat, signaleert ondernemer Wybo Miedema, het aanspreekpunt van de winkeliers. Op dit moment wordt gewerkt aan de inrichting van een Indische toko. „En dan staat er hier nog maar één winkelpand leeg. Dat kunnen niet veel straten in de binnenstad ons nazeggen.”

Alleen: de Marktstraat ligt nog altijd niet in het loopje van de meeste centrumbezoekers. En daar gaan de ondernemers wat aan doen: deze maand houden ze op alle vier donderdagse koopavonden een avondmarkt. Van 17.00 tot 21.00 uur zetten ze meer dan twintig kramen buiten neer, inclusief een paar boekenkramen. En Smit Maaltijdservice aan de Willemstraat zorgt voor gratis stamppot.

Erotheek
Alle winkels doen mee, behalve de restaurants en de erotheek. De restaurants haken niet aan omdat ze al een terras voor de deur hebben. Waarom de erotheek niet meedoet? Miedema: „Ze zijn tot de conclusie gekomen dat ze geen assortiment hebben dat zich voor een kraam leent.” Cafés zijn evenmin van de partij. „Ze voegen niets toe.”

Beeldvorming
De avondmarkten moeten bezoekers weer terugbrengen in de opgeleefde straat. „Zodat ze zien dat er hier weer leuke winkels zijn gevestigd, met een leuk aanbod.” Want de beeldvorming kan beter: „Een goed jaar geleden stonden hier nog zes, zeven panden leeg”, zegt Miedema, die zich zelf in november vorig jaar in de Marktstraat vestigde met Huis der Historie.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
383 stemmen