Volledig scherm
Zondag sneeuw. En ja hoor, de kelder van mevrouw Wennink liep weer vol.

Meer dan 600 meldingen overlast grondwater in Enschede

ENSCHEDE - Het aantal meldingen van grondwateroverlast in Enschede dat via het Meldpunt053 zijn binnengekomen, is deze week ruim de 600 gepasseerd.

Nog steeds komen er meldingen van natte kelders, ondergelopen kruipruimtes en vocht- en schimmelplekken aan de muur bij het meldpunt van TC Tubantia en TV Enschede FM binnen. Aankomende week worden de resultaten van de enquête uitgewerkt en geanalyseerd. 

Facebook

De resultaten van de enquête dragen mogelijk bij in een onderzoek naar oorzaken en eventuele oplossingen voor de grondwaterproblematiek in Enschede. Ook de gemeente heeft inmiddels onderzoeksbureau Tauw aan het werk gezet om de grondwaterproblematiek in Enschede in kaart te brengen.

De redacties van de Twentsche Courant Tubantia en TV Enschede FM - samenwerkend als Nwsroom - hebben de Facebookpagina 'Wateroverlast Enschede' geopend. Daar kunnen gedupeerden van grondwateroverlast ervaringen uitwisselen en op de hoogte blijven van de berichtgeving rondom de grondwaterproblematiek.

Meldpunt

Nieuwe meldingen bij het Meldpunt053 voor grondwateroverlast worden nog tot en met dinsdag 23 februari meegenomen in de data-analyse. Nog geen melding gedaan, maar wel grondwateroverlast? Vul de enquête dan hier in: 

Bezig met laden...

Poll

Trein naar Berlijn blijft in elk scenario via Twente rijden

Trein naar Berlijn blijft in elk scenario via Twente rijden

  • Goed nieuws! Blij dat Twente deze stop kan houden (76%)
  • Hoe vaak reis je nou naar Berlijn? Liever goede verbindingen binnen Nederland (14%)
  • Nu de reistijd verder inkorten, 6,5 uur in een trein is erg lang (10%)
1732 stemmen