Volledig scherm
Oude Ambachtsschool aan de Boddenkampsingel © Emiel Muijderman

Meet gemeente Enschede met twee maten bij verlenen horecavergunning Ambachtsschool?

ENSCHEDE - Waarom wel een horecavergunning voor de voormalige Ambachtsschool en niet voor een commercieel pand aan de Deurningerstraat? Die vraag staat dinsdag centraal tijdens een zitting bij de afdelings Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

De kwestie is aangespannen door H. Bezoen, eigenaar van het pand Deurningerstraat 3a. Hij is de enige die eind vorig jaar bezwaar maakte tegen het ontwerp-bestemmingsplan van de Ambachtsschool. Dat gebouw is gekocht door een projectontwikkelaar, die er appartementen in wil. Het bestemmingsplan geeft een gemengde bestemming aan, waardoor het complex ook kan worden gebruikt voor horeca en detailhandel. De gemeenteraad is met het bestemmingsplan akkoord.

Horeca
Bezoen vreest dat door dit bestemmingsplan zijn 500 meter verderop gelegen pand op de kop van de Deurningerstraat minder goed te verhuren zal zijn. Zijn pand wordt na een lange periode van leegstand tegenwoordig overigens gehuurd door Step Up Now, een organisatie voor jongerenbegeleiding. Bezoen heeft de gemeente verschillende keren gevraagd om aan zijn pand ook een horeca- of detailhandelbestemming te geven, om het als verhuurobject aantrekkelijker te maken. Dat is telkens geweigerd.

Visie
De gemeente stelt dat de bestemming horeca in de voormalige Ambachtsschool ondergeschikt is aan de hoofdfunctie (wonen). Er is in de school dus geen zelfstandige, autonome horeca toegestaan. Bezoen neemt geen genoegen met deze visie. Hij legt zijn bezwaren dinsdag voor aan de hoogste bestuursrechter van Nederland.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (13%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (19%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
383 stemmen