Volledig scherm
© Thinkstock

'Misbruik van onwetendheid bij bestuurders verenigingen van eigenaren in Twente'

ENSCHEDE - Drie Twentse partijen hebben de krachten gebundeld in een nieuw bureau voor ondersteuning van verenigingen van eigenaren: Partners in Beheer. De initiatiefnemers menen dat veel verenigingen van eigenaren geld laten liggen waar het gaat om onderhoud aan bijvoorbeeld appartementencomplexen.

De partners zijn onroerendgoedbeheerder SOM uit Oldenzaal, Hendriksen Accountants uit Enschede en Ingenion uit Enschede, dat is gespecialiseerd in inkooptrajecten.

Misbruik 
„Er wordt zo hier en daar flink misbruik gemaakt van onwetendheid bij bestuurders van verenigingen van eigenaren”, zeg Marcel Balvers, die Hendriksen Accountants vertegenwoordigt in de combinatie.

Servicekosten
Eigenaren van appartementen betalen gemiddeld 100 tot 300 euro servicekosten per maand voor zaken als glasbewassing en groot onderhoud. Balvers: „Vaak zie je dat de maandelijkse bijdragen als voorziening op de balans zijn gezet, maar dat het geld er bij calamiteiten als bijvoorbeeld lekkage helemaal niet is.”

Partners in Beheer, dat op urenbasis met vier keuzepakketten van 2.000 tot 5.000 euro per jaar werkt, deed een proef bij de Wilhelminaflat in Enschede.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
78'
0-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
2872 stemmen