Volledig scherm
Grolsch Summer Sounds staat de vierde avond in het teken van blues © Toma Tudor

Moderne en klassieke blues op Grolsch Summer Sounds in Enschede

ENSCHEDE – Bluesliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de volgende editie van Grolsch Summer Sounds op de Oude Markt in Enschede. Donderdagavond is het tijd voor de Nix Blues Night. De door café NixenMeer samengestelde line-up belooft een mix van moderne en klassieke blues, afgewisseld met soul, funk en een stevige portie rock ’n roll.

De avond wordt om 18.00 uur geopend door Sugar Boy and the Sinners. De energieke liveshows van de Nederlandse band zijn geliefd bij zowel ervaren bluesfans als jonge festivalgangers. Het Nederlandse trio Coupe de Grace betreedt om 19.25 uur samen met Hook Herrera het podium.

Cuban Heels en Sean Webster 
Cuban Heels komt na optredens op festivals als North Sea Jazz, Bospop, Moulin Blues en het Belgian Rythm & Blues Festival ook naar Enschede. De bluesband is om 20.50 uur aan de beurt.

De avond wordt rond 22.30 uur afgesloten door de Engelse Sean Webster & the Deadlines met Jon Amor. Webster is gitarist, zanger en songwriter met een grote reputatie in de Britse blues- en rockscene sinds zijn debuutalbum Long Time Coming uitkwam in 2004.

Hollandse hits
De laatste avond in de reeks Grolsch Summer Sounds wordt donderdag 18 augustus ingevuld door de Hollandse artiesten van café Vrieler.

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
1288 stemmen