Volledig scherm
© Eric Brinkhorst

Mogelijk windmolens bij Apollo Vredestein en Landgoed Christinalust in Enschede

ENSCHEDE - Windmolens aan de Windmolenweg. Toepasselijker kan niet. En het is een serieuze optie nu Landgoed Christinalust zich bij de gemeente heeft gemeld om over de komst van windturbines in Twekkelo te praten. Ook het havengebied zou in de toekomst wel eens een windmolen tegemoet kunnen zien. Bandenfabrikant Apollo Vredestein is hierover namelijk in gesprek met de gemeente.

Woordvoerder Bart Scholten benadrukt namens de gemeente Enschede dat het op dit moment alleen om gesprekken gaat. Concrete afspraken over windmolens zijn er dus niet gemaakt.

Saerbeck
Zowel Landgoed Christinalust als de gelijknamige natuurbegraafplaats op het landgoed aan de Windmolenweg, hebben zich onlangs laten vertegenwoordigen op een door de gemeente geïnitieerde inspiratiereis naar het Duitse Saerbeck. Een select gezelschap van gemeentelijke partners, ondernemers, inwoners, organisaties en politici bespraken in het dorp ideeën met elkaar over mogelijke windmolens. Apollo Vredestein stond op de deelnamelijst.

Geen reactie
Een woordvoerster van Apollo Vredestein weigert op de interesse voor een windmolen in het havengebied van Enschede in te gaan. „Wij doen hierover geen uitspraken naar de media. En als we publiciteit zoeken, schakelen we de media zelf wel in”, aldus de woordvoerster. Vertegenwoordigers van landgoed en natuurbegraafplaats Christinalust waren vanwege vakantie niet bereikbaar voor commentaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Poll

Twente is risicogebied voor teken met gevaarlijk TBE-virus

Twente is risicogebied voor teken met gevaarlijk TBE-virus

  • Teken, jeukrupsen, wespen: ik durf de deur bijna niet meer uit (16%)
  • Slechts zes ziektegevallen in drie jaar tijd: ik maak mij geen zorgen (45%)
  • Ik hoop dat er snel vaccinaties komen (39%)
82 stemmen