Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Montessori Hengelo gaat 'creatief roosteren' vanwege ruimtegebrek

HENGELO - Om de enorme toestroom van nieuwe leerlingen te verwerken, kiest het Montessori College Twente in Hengelo voor een opvallende oplossing. Klassen gaan één dag per week óf de eerste drie uur óf de laatste drie uur naar school. Zo wordt de druk op het gebouw zo veel mogelijk gespreid. Dit blijkt uit notulen van de ouderraad van de school.
 

Het creatief roosteren is tijdelijk: vanaf december of januari huurt de Montessori vrijwel zeker een deel van de voormalige Edith Stein erbij. Dit pand ligt op een steenworp afstand van het huidige gebouw aan de Sloetsweg. De voormalige pabo is bedoeld voor de bovenbouwleerlingen. Ze hebben er niet alleen lokalen maar ook een gezamenlijke ruimte tot hun beschikking.

Druk
In maart van dit jaar, vlak na de aanmeldingen van nieuwe leerlingen, werd al duidelijk dat het erg druk zou worden op het Montessori College: 375 kinderen meldden zich aan. De school telt nu ruim 1500 leerlingen. Volgens sommige leerlingen is het nu al ‘geen doen’ meer om in de pauze door de gangen te lopen. Reden voor het bestuur om snel op zoek te gaan naar extra ruimte.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
372 stemmen