Volledig scherm
© Lars Smook

MST in beeld in aangrijpende trailer Tonio

ENSCHEDE – De trailer van de Nederlandse speelfilm Tonio, die op 13 oktober in première gaat, is dinsdagochtend uitgekomen. Belangrijke scènes voor de film werden vorig jaar gedraaid in het Enschedese MST.

Tonio is een film naar het boek van A.F.Th. van der Heijden. Het is een aangrijpend autobiografisch verhaal over de dood van zijn enige zoon Tonio en de verwerking van het verlies. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Pierre Bokma, als vader Adri, en Rifka Lodeizen als moeder Mirjam. Regisseur is Paula van der Oest.

Locaties
Voor de opnames in het ziekenhuis werden zowel het oude als het gloednieuwe MST gebruikt. De scènes rondom de geboorte van Tonio zijn opgenomen in het oude Stadsmaten-ziekenhuis, het deel over zijn sterven is gefilmd in het nieuwe ziekenhuis. Omdat beide lokaties vorig jaar enige tijd leeg stonden waren ze bij uitstek geschikt om de filmploeg er in alle rust haar werk te laten doen.

Emotioneel
Voor de beide acteurs waren de ziekenhuis-scènes emotioneel zwaar. Rifka Lodeizen zei over de scène waarin ze definitief afscheid moest nemen van haar stervende zoon: “Dat was het zwaarste wat ik ooit heb moeten spelen. Na de opnamen heb ik heel lang moeten huilen.” Ook Bokma kreeg het te kwaad: “Als je zo'n scène een keer of dertig moet spelen, lopen de emoties hoog op. Voor mij is het ook een van de zwaarste rollen die ik heb gespeeld. Hoe speel je leegte, hoe speel je iemand die van binnen doodbloedt?”

Release: 13 oktober 2016 Meer videos ► https://goo.gl/vvecWa Word abonnee! ► http://goo.gl/IkaLRo Website ► http://www.septemberfilm.nl/ Facebook ► https://www.facebook.com/septemberfilmnl Twitter ► https://twitter.com/septemberfilmnl ------------------------------­---------­---- Respecteer elkaar a.u.b. in de reacties. Bedankt voor het delen en liken van onze video's! Het achterlaten van een reactie waarderen wij zeer. Dit is het officiële YouTube-kanaal van September Film Distribution. Hier vind je onze trailers, teasers en de nieuwste bioscoop films. Klik hier om abonnee te worden: http://goo.gl/IkaLRo

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
576 stemmen