Volledig scherm
© Christian van der Meij

Muziek zit in genen van Lloyd en Tess uit Hengelo

HENGELO - Lloyd en Tess Philippo timmeren succesvol aan de weg. Beiden spelen in de band The New First, en zijn daarnaast zelfstandig ondernemer in de muziek.

Lloyd deed recent nog eindexamen voor het conservatorium. Niet zoals duizenden andere Hengeloërs in een schoolbankje maar op het podium van muziekcafé De Cactus. En wat ook weinig anderen kunnen zeggen: zijn zus hielp een handje mee. Lloyd slaagde, en hoe: een glorieuze 9 prijkt op zijn eindlijst. Een jaar eerder Tess al succesvol examen op het podium van Metropool.

Onregelmatig
Vraag Lloyd (22) en Tess (24) Philippo naar hun beweegredenen, naar hun motivatie om hard en vooral vaak onregelmatig te werken, en steeds weer valt het woord ‘passie’. Ze zijn gek op muziek, leven voor de muziek en daar hoort hard, heel hard werken bij. Daar hoor je ze niet over klagen. Naast The New First heeft Lloyd een baan als docent bij de Gitaarschool Twente en runt Tess haar eigen zangpraktijk, ‘Tess Philippo Vocal Service’.

Vader
Ze hebben nooit gedacht om iets ‘gewoons’ te gaan doen. Geboren in een gezin waar muziek de boventoon voert, was het eigenlijk logisch dat ook zij die richting in zouden slaan. Vader John Philippo, die ruimschoots zijn sporen heeft verdiend in de muziek, zei nog tegen zijn kinderen: je kunt misschien beter wat anders gaan doen. „Maar er was eigenlijk geen keus”, lacht Tess. „We vinden het allebei zo leuk. En we hebben best meegekregen dat het keihard werken is als muzikant. Je moet een bepaald niveau halen, boven het maaiveld uitsteken, wil je er een boterham mee kunnen verdienen.”

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (9%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (76%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (14%)
685 stemmen