Volledig scherm
© Michel Hasselerharm

Nat begin van straattheaterfestival Hengelo

HENGELO - Het jaarlijkse festival Kunsten op Straat beleefde zaterdag een natte opening. Door het slechte weer was de publieke belangstelling een stuk kleiner dan normaal. Op de eerste dag waren het vooral de wat kleinere acts, die toch voor een glimlach op de natte gezichten zorgden. 

Het bordje op de stoel van Malle Pietje in de Wemenstraat zei alles: 'Nat'. Of hij daarmee het weer bedoelde of het zogenaamde schilderwerk aan het  levensechte beeld liet hij in het midden. Malle Pietje zei sowieso niet zoveel. Net zo min als de Baron von Münchhausen, die een droog plekje onder een luifel aan de zijkant van de Markt had gezocht. Als een van de living statues was dat ook niet de bedoeling. Maar dat weerhield hem er niet van om voor spektakel te zorgen. Helemaal toen het kruitvat waarop hij zat ineens flink begon te roken. Het liep uiteindelijk met een sisser af.

Internationaal

Zondag, de tweede dag van het straattheaterfestival, is het traditioneel de beurt aan de grotere, internationale acts. Daarvoor komt een bont gezelschap naar Hengelo. Van acrobaten uit België tot tapdansers uit Ierland. Voor kinderen is er een dichtbattle in de tent op het Schouwburgplein. Ook is er een brocante, artistieke en kunstmarkt. De optredens op diverse plekken in het centrum beginnen om 13.00 uur.

Volledig scherm
© Michel Hasselerharm

Live Voetbal

home logo AZAZ
20:00
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (60%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (28%)
214 stemmen