Volledig scherm
© Christiaan van der Meij

Nieuw Engelstalig Harry Potter ‘boek’ vliegt Hengelose boekwinkel uit

HENGELO - Ze waren de winkels uitgevlogen, maar nu zijn ze er weer. Harry Potter and the Cursed Child is voorlopig alleen nog als Engelstalige hardcover te verkrijgen. Desondanks is de ‘verboeking’ van het gelijknamige toneelstuk al na enkele weken een grote zomerhit. Boekhandel Broekhuis heeft er in de regio al honderden exemplaren van verkocht.

“Dit boek is voor mijn zoon van zeventien”, zegt Ingrid Jansen (47) uit Hengelo, “hij gaat na de vakantie een Engelstalige opleiding doen. Zelf heb ik tot nu toe alle delen van Harry Potter in het Nederlands gelezen, dan krijg je toch net iets beter alle nuances van het verhaal mee. Mijn kinderen zijn er van kleins af aan mee opgegroeid. Ik vind het fantastische verhalen, heel magisch en toegankelijk opgeschreven. Harry Potter spreekt echt tot de verbeelding. Maar het andere werk van J.K. Rowling vindt ik ook heel mooi, hoe anders het ook is.”

Nederlandse versie
Winkelmanager Frank Giesen van de Hengelose vestiging vindt het verrassend hoe breed het Twentse lezerspubliek voor de Engelse versie is: “Opmerkelijk veel jongeren willen toch niet wachten op de Nederlandse vertaling. Die verwachten we 19 november. Harry Potter is een heel belangrijke reeks, die veel mensen enthousiast heeft gemaakt voor het lezen.”

Volledig scherm
© Christiaan van der Meij

poll

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

  • Ik heb altijd gezegd dat we nog lang niets alles weten over het grote bedrog (46%)
  • Kunnen we nu ophouden over die crisis? Er is toch schoon schip gemaakt? (26%)
  • Laten we eerst afwachten of er een sanctie wordt opgelegd, voor we oordelen (28%)
265 stemmen