Volledig scherm
Bedenker Hans Beeftink met het spel Vortex. © Tactrics

Nieuw spel Vortex verovert de wereld vanuit Hengelo

HENGELO - De aanvragen komen al uit alle delen van de wereld. Distributeurs uit 32 landen hebben al een monster aangevraagd. Landen als Hongarije, Estland en Engeland hebben al een paar duizend spellen Vortex besteld. 

En de Hengelose spellenspeciaalzaak De Dondersteen had zaterdagmiddag de primeur.

Speelvlakken
Ook weer niet zo heel vreemd, want Hengelo is de woonplaats van de bedenker van het spel, Hans Beeftink. Zo'n anderhalf jaar is er aan Vortex gewerkt. "Vooral het mechaniek heeft hoofdbrekens gekost", aldus Beeftink, in het dagelijkse leven architect. Het mechaniek, dat het mogelijk maakt om de gekleurde speelvlakken over het bord te verplaatsen, geeft het spel ook zijn naam. Vortex betekent draaikolk of maalstroom.

Echt spel
Nadat het spel succesvol werd gepresenteerd op de Spielwarenmesse in Nürnberg en Distoy in Londen is het nu zover dat het in de verkoop kan. "Het is nu een echt spel", aldus Beeftink, die speciaal voor de ontwikkeling van het spel samen met de Deventer projectontwikkelaar John Kuipers het bedrijf Tactrics oprichtte.

Varianten
Het strategische denkspel, dat in meerdere vormen kan worden gespeeld en zowel individueel als in groepen van twee tot zes spelers, is voorlopig alleen via voorinschrijving te bestellen via www.tactrics.com.

Schappen
Over twee weken ligt het ook in de schappen van onder meer De Dondersteen aan de Wemenstraat. De internationale belangstelling voor het spel is al zo groot dat Beeftink en Kuipers zeker weten dat het de wereld gaat veroveren. "Het is niet de vraag of, maar wanneer."

Volledig scherm
© Nichel Hasselerharm

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
676 stemmen