Volledig scherm
© Saskia Minkman

Nieuwe uitkijktoren Hengelo geliefd object voor fotografen

HENGELO - De nieuwe uitkijktoren in het Weusthagpark, pal tegen de A1 aan, blijkt een geliefd object om te fotograferen of om er vanaf te fotografen. Een foto van het uitzicht dook al eens op tijdens de weersvoorspelling in het NOS Journaal.

De toren van Pisa die wordt omgeduwd. Of juist wordt gered van het definitief omvallen. De sfinx van Gizeh die vol op de lippen wordt gekust. Maar ook de Eiffeltoren die tussen twee vingers wordt opgepikt danwel voorzichtig wordt neergezet. Ach, wie kent ze niet. Die typische vakantiekiekjes, waarbij een overbekend landmark van een stad, land of streek een heel andere invulling krijgt door handig gebruik te maken van het perspectief. De nieuwe uitkijktoren in het Weusthagpark heeft alles in zich om ook zo’n oriëntatiepunt te worden.

Kelk

De eerste voorbeelden zijn al op social media te vinden. Als een kelk die trots met een hand de lucht in wordt gestoken. Of, gefotografeerd vanaf een naastgelegen brug, verkruimeld lijkt te worden tussen duim en wijsvingers. Maar ook het patroon van de bekleding en de mooie lichteffecten die daardoor ontstaan, komen in tal van prachtige foto’s voorbij. Ook de gemeente Hengelo heeft op de eigen website (hengelo.nl) een flink aantal verzameld. De redactie Hengelo van Tubantia roept op om de mooiste foto’s van de uitkijktoren te mailen naar: hengelo@tctubantia.nl. De mooisten worden binnenkort gepubliceerd in de krant.

Volledig scherm
© Leon Brokers
Volledig scherm
© Annina Romita
Volledig scherm
© Annina Romita

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
1286 stemmen