Volledig scherm

Nog eens twee wegen op de schop in Hengelo

HENGELO - Het wordt van maandag 22 augustus tot vrijdag 26 augustus nog lastiger om als automobilist Hengelo te doorkruisen. Naast de 'reguliere' grote opbrekingen gaan de Bornsestraat en de Oude Molenweg een week dicht voor asfalteringswerk.


Automobilisten hebben het al zwaar, de week van 22 augustus wordt voor menig bestuurder een ware puzzel. Naast de twee grote opbrekingen op de Enschedesestraat en de Deurningerstraat zijn volgende week de Bornsestraat en de Oude Molenweg ook dicht. Vijf dagen zijn er nodig om de wegen te asfalteren.

Omrijden
Wie in de omgeving van de Bornsestraat moet zijn, kan omrijden via de Beukweg en de Troelstrastraat. De laatste keer dat de Bornsestraat dichtzat (de kruising met de Weideweg) ontstond een verkeersinfarct vooral rondom de Deldenerstraat en de Marskant.

Kritiek
De afsluiting van de Oude Molenweg komt op een kritiek moment: de Wolter ten Catestraat is dicht en veel wegen in de directe omgeving hebben eenrichtingsverkeer, waardoor sommige buurten lastig bereikbaar worden. De gemeente adviseert om te rijden via de Anninksweg, Bergweg, Beethovenlaan en Oldenzaalsestraat.

Rijstrook
Vanaf maandag 15 augustus wordt een nieuw deel van de Enschedesestraat afgesloten: het stuk tussen de Grundellaan en de Haverweg is tot 31 oktober dicht voor alle verkeer. Alleen voor de bussen van Syntus en de hulpdiensten wordt een rijstrook opengelaten.

Volledig scherm
© Saskia Minkman

poll

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

  • Mooie manier om de restanten van dit historische gebouw te behouden (54%)
  • Veel te massaal, dat gaat ten koste van de privacy van buurtbewoners (33%)
  • Als ze het maar snel doen, nog een winter en dat badhuis zakt in elkaar (13%)
311 stemmen