Volledig scherm
© ANP

Nog sneller Pokémon vangen met speciale arrangementen

ENSCHEDE – Pokémon GO is de hype van het moment. Ook in Twente zwerven jongeren door de straten, in de hoop één van de animatiefiguurtjes te vangen. Een leuk tijdverdrijf in de vakantieperiode, maar het leid ook tot gevaarlijke situaties in het verkeer.

Studentchauffeur.nl is hierop ingesprongen. Het Enschedese bedrijf heeft een speciale Pokémonchauffeur in het leven geroepen. Vanaf donderdag 14 juli start het bedrijf met twee zogenaamde Pokémon tours per dag door Enschede en omgeving. De Pokémonjagers kunnen zich vanuit de auto volledig focussen op het vangen van Pokémon terwijl de chauffeur ze veilig door het verkeer loodst.

Tientje
Deelnemen aan de tour kost de Pokémonjagers echter wel een paar euro. Studentchauffeur.nl vraagt een tientje voor de anderhalf uur durende rit. Eén voordeel hebben de passagiers wel: ze zijn veel sneller bij de Pokéstops dan wanneer ze te voet op de animatiefiguurtjes hadden moeten jagen.

Niet alleen Studentchauffeur.nl probeert zijn graantje mee te pikken uit de Pokémonrage. Ook Brookhuis heeft een speciale actie opgezet. Het Oldenzaalse vervoersbedrijf rijdt dinsdag 9 augustus langs alle hotspots in Overijssel. De Pokémon GO Bus Tour doet onder meer de Sallandse Heuvelrug, Deventer, Zutphen, Gelselaar, Haaksbergen, de Grolsch Veste, Go Planet en de Enschedese wijk Roombeek aan. Deelname aan deze tour kost 15 euro.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
1040 stemmen