Volledig scherm
Na een boek verschijnt begin juni ook een muzikale voorstelling over het leven van de eerste donkere Hengeloër Joseph Sylvester © De Twentsche Courant Tubantia

Nu ook theatervoorstelling over Hengelose marktkoopman Menthol

HENGELO - Na het succesvolle boek komt er nu ook een muziektheatervoorstelling over de donkere marktkoopman Joseph Sylvester, die in de jaren '20 Hengelo op zijn kop zette. 'Menthol, een huwelijkse vereniging van zwart en wit' gaat donderdag 2 juni officieel in première in het Hengelose Rabotheater.

De voorstelling richt zich vooral op het huwelijk tussen de bekende tandpastaverkoper Sylvester en Marie Borchert, beter bekend als Roosje, het mooiste meisje van Hengelo. Wat betekende deze onwaarschijnlijke liefde tussen deze twee mensen in een wereld die toen nog zo onverdraagzaam was? 

Rapper Akwasi kruipt in huid Menthol
Menthol wordt gespeeld door rapper Akwasi. De overige rollen worden vertolkt door acteurs van theatergroep The Young Ones, en geregisseerd door hun artistiek leider Jeroen Kriek. Het script is geschreven door Paul Feld, tevens co-regisseur. Laurens van Rooyen componeerde de muziek.

Hengelo, Zwolle en Deventer
De voorstelling is op 1 (try-out) en 2 juni te zien in het Rabotheater. Daarna wordt 'Menthol' opgevoerd bij de Zwolse Theaters (9.10 en 11 juni) en in de Deventer schouwburg (17 en 18 juni). 

Bekijk hieronder de trailer van de voorstelling

Live Voetbal

home logo NederlandNED
EINDE
2-0
FrankrijkFRA
away logo

poll

Geschrokken Hengelose haalt baby per direct van kinderdagverblijf

Geschrokken Hengelose haalt baby per direct van kinderdagverblijf

  • Terecht, als moeder wil je elk risico voor je baby uitsluiten (36%)
  • Wat een onzin, besmetting kun je overal oplopen (27%)
  • Tijd voor overheid om in te grijpen om dit soort situaties te voorkomen (37%)
718 stemmen