Volledig scherm
© Saskia Minkman

Omleiding Enschedesestraat: bromfietsers moeten omrijden

HENGELO - De omleidingsborden voor fietsers in de omgeving van de Enschedesestraat in Hengelo zijn ‘gecorrigeerd’ met een stukje tape. Brom- en snorfietsers worden nu niet meer naar de fietssnelweg F35 verwezen. Daar mogen ze namelijk niet komen.


Sinds begin september kunnen fietsers vanwege werkzaamheden niet over de kruising Enschedesestraat-Kuipersdijk maar rijden ze om via onder meer de F35, Pruisische Veldweg en Oude Grensweg. De omleidingsborden verwezen niet alleen fietsers maar ook bromfietsers richting de F35, terwijl de fietssnelweg voor die laatste categorie normaal gesproken verboden terrein is. Aannemer Heijmans heeft na kritiek van gebruikers van de fietssnelweg de borden aangepast. Brom- en snorfietsers moeten nu omrijden via de Pruisische Veldweg.
Rollerbank
Fietsers klagen regelmatig over de aanwezigheid van bromfietsers op de F35. De politie heeft naar aanleiding van die klachten begin vorige week vijftig bestuurders op de rollerbank gezet, zodat hun snelheid kon worden gemeten. Negentien bestuurders gingen met een proces-verbaal naar huis. Acht van hen hebben een rijverbod gekregen.

Live Voetbal

home logo AZAZ
20:00
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (60%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (28%)
214 stemmen