Volledig scherm
© Lars Smook

Onbekende rijdt kat expres dood in Enschede

ENSCHEDE - Lente (9) en Tijn (6) zijn ontroostbaar. Hun kat Guus - hun kameraadje - is dood. Expres doodgereden, door een onbekende op een scooter.

Een buurman zag het gebeuren. "Hij is er nog schreeuwend achteraan gerend, maar hij was kansloos. Het ging te snel", vertelt Jannet Bosman, moeder van de twee kinderen. "Wie doet nou zoiets?" Ze heeft contact gehad met de politie, zegt ze. Vandaag doet ze aangifte. Het gebeurde woensdagavond, rond 21.30 uur, bij de kruising Tubantiastraat-Goolkatenweg in Enschede.

Expres
"De buurman zag Guus op de weg zitten, een half metertje vanaf de stoep. Er kwam een scooter. De bestuurder bleef even hard rijden, ging niet aan de kant en reed vol over Guus heen. En hij keek daarna geen moment om." Ze kunnen er geen andere uitleg aan geven, dan dat het expres gebeurde. Guus was niet meteen dood, maar vluchtte nog weg. Pas de volgende dag is hij gevonden, tussen wat bosjes. Uiterlijk waren er eigenlijk amper verwondingen. "Het letsel zal vooral inwendig zijn geweest." Het verdriet in het gezin is groot; Guus is 10 jaar lang onderdeel van de familie geweest. Vlak voor de geboorte van Lente kwam de rode kater in huis.

Mascotte
Maar eigenlijk is de hele straat in rep en roer. Want iedereen kende de rooie goedzak. Hij lag altijd voor het huis. Menig buurtbewoner haalde hem aan of trakteerde hem op brokjes of wat lekkers. "Eigenlijk was hij de mascotte van de straat." Daarom hebben ze op het raam een foto geplakt van Guus, met een uitleg dat hij dood is.

Huilen
"Mijn man Peter werd aangesproken door iemand uit de buurt. Die wilde weten waar de rode kat was gebleven. De man begon te huilen toen hij hoorde wat er was gebeurd. Guus haalde daar ook wel eens brokjes."

Jannet hoopt dat de scooterrijder gevonden wordt, maar heeft er niet veel vertrouwen in. "Ik hoop dat hij dit leest, zodat ie weet wat hij heeft aangericht."

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
577 stemmen