Volledig scherm

Ondernemers Enschede roepen op tot inbreken in coalitieakkoord

ENSCHEDE - Enschedese ondernemers willen dat de raad coalitieafspraken over een wekelijkse koopzondag heroverweegt. Zij leggen zich er niet bij neer dat de gemeenteraad die tegenhoudt, omdat het coalitieakkoord dat nu eenmaal niet toelaat.

In een brief roept belangenorganisatie Winkelhart Enschede de raadsleden en het college maandag op om in te breken in de coalitieafspraken.

Coalitiepartijen
Die afspraken tussen Christenunie, VVD, D66 en Burgerbelangen laten een verdere verruiming van de winkeltijden op zondag niet toe, ook al is een meerderheid in de raad voor. Volgens Winkelhart zijn sowieso 23 van de 39 raadsleden voor, waaronder coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en Burgerbelangen. SP, GroenLinks en coalitiepartij ChristenUnie zijn om verschillende redenen principieel tegen.

Gefrustreerd
Winkelhart voelt zich steeds gefrustreerder nu de raad ook afgelopen week tijdens het pleidooi van diverse ondernemers in de stedelijke commissie de boot bleef afhouden. “Op een eenmaal gemaakte afspraak komen wij nu eenmaal niet terug”, was telkens het antwoord. In hun brief stellen de ondernemers de vraag of er bij de raadsleden ‘ruimte is voor voortschrijdend inzicht’.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
45'
1-1
VitesseVIT
away logo

Poll

Twentse steden scoren slecht in onderzoek woonaantrekkelijkheid

Twentse steden scoren slecht in onderzoek woonaantrekkelijkheid

  • Wat een onzin, ik woon hier met veel plezier (50%)
  • Begrijpelijk, we hebben hier gewoon minder faciliteiten dan in het westen (16%)
  • Een goede motivatie om nog meer te investeren in deze regio (33%)
1349 stemmen