Volledig scherm
Erotiekbeurs met de vibrator op de achtergrond in het blauw. © Robin Hilberink

Onduidelijk of Enschedese vibrator in recordboek komt

ENSCHEDE - Het is onduidelijk of de poging om de grootste vibrator ter wereld te bouwen, in het Guinness Book of Records komt.

"De jury is zaterdag niet langs geweest. Ze vertrouwen erop dat het in orde is, omdat er veel media-aandacht voor was", zegt Henk van Maaren, organisator van de erotiekbeurs. Hij beweert dat in de uitzending van het BNN programma Spuiten en Slikken van 11 oktober certificaten worden uitgedeeld die het record bevestigen.

'Niet aan bod'
Redacteur Marleen van Spuiten en Slikken ontkent dat. "In ons programma komt die recordpoging niet aan bod. We weten helemaal niets van certificaten die worden uitgedeeld", reageert ze. Afgelopen weekend werd in de Expo hal van Go Planet tijdens de erotiekbeurs een vibrator gebouwd. Een gevaarte van 12,5 meter hoog en 2,75 breed. Het apparaat is gemaakt van staal met daaromheen een laagje plastic. Bovenin zit een bal die trilt, aangedreven door een elektromotor.

Kunstenaars
De vibrator is gemaakt door de Enschedese kunstenaars Mikel en René van der Meulen en Jelle de Graaf. De Graaf is trots op de prestatie. "Het zal me worst zijn of we daarmee in het recordboek komen te staan. We hebben in vijf dagen tijd iets groots neergezet en de kans gehad om dit te doen. Daar ben ik Henk dankbaar voor, ook al is het mogelijk een mediastunt", zegt de kunstenaar. Volgens Van Maaren deed niemand eerder een poging om de grootste vibrator te bouwen. "Ik moet de documenten bij elkaar zoeken. Door de drukte is het allemaal een beetje langs me heengegaan", aldus Van Maaren. Vraag is of hij überhaupt iemand gesproken heeft van het Guinness Book of Records. De organisatie zit in Engeland en is alleen per email bereikbaar.

Redactie
Volgens een woordvoerder van uitgeverij De Fontein, die de Nederlandse versie uitgeeft en contact heeft met de organisatie, komt soms iemand uit Londen om iets te meten of te tellen. "Deelnemers kunnen ook achteraf de gegevens en het beeldmateriaal doorsturen. Aan de hand daarvan kan het record worden goedgekeurd, maar dat wil nog niet zeggen dat het dan in het boek komt. De redactie bekijkt dat per jaar."

Live Voetbal

home logo AZAZ
20:00
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (60%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (28%)
212 stemmen