Volledig scherm

Ontroerend: Okke (10) uit Hengelo organiseert eigen Kika-run

HENGELO - Kinderen zetten zich graag in voor het goede doel. Het liefst voor andere kinderen. Okke Postma uit Hengelo haalde met zijn KiKa-run gisteren 1189 euro op.

Met zijn lange wapperende, blonde haren is Okke Postma (10) uit Hengelo een opvallende verschijning aan de start van zijn eigen Run for KiKa. „Over een jaartje kan het eraf”, zegt hij over de lokken die nu nog tot op zijn schouders hangen. „Dan ga ik mijn haar doneren.”

Sparen voor zieke kinderen
Okke spaart nog even verder, maar zit ondertussen niet stil. Deze zondag is zijn allereerste Run for KiKa, het startpunt bevindt zich in de eigen achtertuin in Hengelo. „Ik vind het zielig dat kinderen op vroege leeftijd doodgaan. Iedereen heeft recht op een lang leven”, motiveert de 10-jarige zijn mooie initiatief.

De leerling van basisschool de Telgenkamp organiseerde gewoon een eigen run. Met succes, want er stonden gisteren meer dan 130 kinderen in de tuin. Okke zegt er wel bij dat hij er een klein eigenbelang bij heeft. „Ik wilde heel graag een run van 2,5 kilometer lopen, maar er zijn alleen maar wedstrijden van 1,5 en 5 kilometer.”

Iedereen doet mee
​Het goede doel KiKa heeft hij zelf gekozen. De organisatie van de loop was in handen van de gehele familie Postma. Papa haalde bakker Wouda als sponsor binnen, mama ijssalon Van der Poel en tuincentrum Borghuis. Broer Mart ontwierp een site waar kinderen zich konden aanmelden en Okke en zijn zus Pien stippelden de route uit.

Het initiatief van Okke staat niet op zich. Overal zetten opvallend veel kinderen zich in voor het goede doel.

Volledig scherm
Okke met een megafoon bij zijn eigen hardloopwedstrijd voor het goede doel © Reinier van Willigen

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (39%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (34%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (27%)
56 stemmen