Volledig scherm
© Robin Hilberink

Opleiding Toerisme verhuist naar stadion FC Twente

ENSCHEDE - De opleiding Toerisme van de ROC van Twente verhuist naar De Grolsch Veste in Enschede. Met ingang van augustus wordt deze opleiding samengevoegd met Recreatie, dat al langer in het stadioncomplex was gehuisvest.

De opleidingen vormen samen de nieuwe driejarige mbo-opleiding Travel, Leisure & Hospitality en begint met 120 eerstejaarsstudenten, verdeeld over vijf klassen. Het eerste half jaar volgen de eerstejaars dezelfde vakken. Om daarna te kiezen voor de specialisatie Travel (toerisme) of Leisure (recreatie), altijd in combinatie met Hospitality (gastvrijheid).

Markt
De samenvoeging van de opleidingen is een kwestie van de markt, zegt Debbie Voogsgeerd van het ROC van Twente. ,,Er is vraag naar breder opgeleide studenten die zowel van recreatie, toerisme als horeca iets weten. Daarom is het eerste halfjaar gezamenlijk."

FC Twente
Het ROC van Twente heeft voor Enschede gekozen, omdat er ruimte was in De Grolsch Veste en de opleiding veel sportieve elementen heeft. Op het terrein van de UT wordt gebruikgemaakt van de klimwand, de sportvelden en zalen én van de atletiekbaan. De opleiding heeft geen grote band met FC Twente. ,,We stonden hier vrijdag te juichen dat het goed afloopt met de voetbalclub, maar als dat niet het geval was geweest dan had dat voor onze verhuizing geen gevolgen gehad."

Studenten die zijn begonnen aan de opleiding Toerisme aan de Thorbeckelaan in Almelo deze daar afmaken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Pakket maatregelen van 13 miljoen euro om binnenstad Hengelo 'op te peppen'

Pakket maatregelen van 13 miljoen euro om binnenstad Hengelo 'op te peppen'

  • Eindelijk, Hengelo moet weer dé winkelstad van Twente worden (20%)
  • Zelfs 13 miljoen kan de binnenstad niet redden (49%)
  • Dit plan zal wel weer sterven in schoonheid (32%)
442 stemmen