Volledig scherm
© TC Tubantia

Opluchting in Hasseler Es: zendmast blijft op oude plek

HENGELO - Grote opluchting bij omwonenden en bij de wijkraad: het omstreden plan voor de plaatsing van een 40 meter hoge zendmast langs de Hasselerbaan is van tafel.

De huidige mast op het dak van appartementencomplex ’t Voskamp aan de Carl Muckstraat mag namelijk alsnog blijven staan van eigenaar Carintreggeland. Die verrassende mededeling deed wethouder Marcel Elferink dinsdagavond in de gemeenteraadsvergadering.

Verdere discussie was daarmee overbodig. Het voorstel van het college van B en W om plaatsing van een nieuwe mast langs de Hasselerbaan toe te staan, kon van de agenda worden afgevoerd.

Groen
Telecombedrijf KPN moest op zoek naar een nieuwe locatie voor een zendmast, nadat Twinta (het vastgoedbedrijf van zorgorganisatie Carintreggeland) het contract voor de huidige mast op ’t Voskamp had opgezegd. De beoogde locatie aan de Hasselerbaan, ter hoogte van het Bartelinkslaantje, maakt deel uit van de hoofdgroenstructuur in de Hasseler Es.

Zowel omwonenden als de wijkraad kwamen hiertegen in opstand. Op de laatste politieke markt bleek dat ook de raadsfracties allerminst gelukkig waren met de voorgestelde locatie. Maar wethouder Marcel Elferink (CDA) bezwoer toen nog dat er geen alternatief was.

Beroep
De reacties op de politieke markt waren voor hem wel aanleiding om contact op te nemen met Carintreggeland, met het dringende verzoek om nog eens goed te kijken of de huidige mast misschien toch zou kunnen blijven staan. Dinsdagavond kon hij de gemeenteraad meedelen dat Carintreggeland daartoe alsnog bereid is.

Namens de wijkraad Hasseler Es reageerde Hermine Banis verheugd. „We zijn heel erg gelukkig met deze oplossing. Maar ik heb begrepen dat KPN en Carintreggeland nog moeten onderhandelen over de voorwaarden. Ik hoop wel dat het voor een langere termijn is. Anders zitten we over een halfjaar weer met hetzelfde gezeur.”

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
1002 stemmen