Volledig scherm
© Lars Smook

Opnieuw stortkokeroverleg met Enschedese woningcorporaties

ENSCHEDE - Wethouder Hans van Agteren moet samen met een delegatie van de bewoners van dertien flats in de Wesselerbrink nog een keer om de tafel met de drie woningcorporaties. De inzet van het gesprek is een voor alle partijen acceptabel compromis over de afvalinzameling voor de 1.300 huishoudens (totaal 1.900 bewoners).

Dat de bij de bewoners van de tien verdiepingen tellende flats zo geliefde stortkokers verdwijnen is inmiddels wel een feit. Alle raadsfracties toonden zich dinsdagavond in de stadsdeelcommissie Zuid echter ontstemd over de halsstarrige houding van de drie woningcorporaties ten aanzien van het door de bewoners zelf aangedragen alternatief: een perscontainer op de plek van de oude container en een afvalluikje in de flat. Zo hoeven bewoners niet door weer en wind naar buiten om hun afval te dumpen.

'Geen cent'
Alras bleek dat de corporaties geen cent willen bijdragen aan deze bewonersvariant. Bovendien voelen ze, nu renovaties in de steigers staan, niets voor verbouwingen aan hun panden. Met die 'verbouwingen', zo werd dinsdagavond beklemtoont, valt het nog wel mee. Het gaat om gaten in de muur van ongeveer 60 centimeter doorsnee.

Huiswerk
Woordvoerders van alle fracties stuurden wethouder Van Agteren met huiswerk op pad. Ze dringen bij de bestuurder van Burgerbelangen aan op nieuwe onderhandelingen met de huurbazen van de dertien flatgebouwen, de woningcorporaties Domijn, Ons Huis en De Woonplaats. Ze willen van de directies een heldere, goed onderbouwde motivatie. Van Agteren zegde toe dat hij een nieuw gesprek arrangeert met de corporaties.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (52%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (34%)
2253 stemmen