Volledig scherm
Linzy Lemmens van Tankstation Cultureel Vulpunt © Carlo ter Ellen

Oprichtster Cultureel Vulpunt Enschede vertrekt: ‘Het is mooi geweest’

ENSCHEDE - Linzi Lemmens, hét gezicht van Tankstation Cultureel Vulpunt Enschede, gaat weg. Haar vertrek is niet het einde van de ontmoetingsplek aan de Deurningerstraat.

Het harde werken eist zijn tol. Na tien jaar Enschede is het mooi geweest. Lemmens hoopt straks rust en ontspanning te vinden in Brabant, waar ze opgroeide en haar familie nog woont. "Het Tankstation draait nu wel. Ik ben alleen nog op de achtergrond aanwezig", zegt ze. De formule van het Tankstation met kunstexpositie, goedkope vegetarische maaltijden en optredens is een succes. Elke dinsdagavond zit het eetcafé vol.

Uit de hand gelopen hobby
Ze begon naast haar studie aan de AKI met een Theehuis, in 2009, in een gekraakt pand waar je vegetarisch kon eten. Het werd een sociaal-culturele ontmoetingsplek, waarbij samen eten en koken centraal stonden om de interactie tussen bezoekers te bevorderen. De hobby liep uit de hand en ze zocht een groter pand. In 2012 kreeg ze, via Wilja Jurg van Tetem, de kans om het vroegere garagepand in bruikleen te nemen dat nu Tankstation heet.

Opvolgster
In september gaat het Tankstation weer open. Zonder Linzi, maar met een opvolgster. De Iraanse Yasaman Owrang (33) neemt het van haar over. Dan kan er ook weer gegeten worden. Vegetarisch.

Michelinster
Ze heeft nog geen concreet idee van wat ze gaat doen in Brabant. Haar droom? "Vegetarisch eten zo ver weten te brengen dat het ooit een Michelinster krijgt."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Politieke partij uit Hengelo wil oplaten ballonnen verbieden

Politieke partij uit Hengelo wil oplaten ballonnen verbieden

  • Wat een onzin, ballonnen zijn juist feestelijk en leuk (23%)
  • Ik snap het wel, de gevolgen voor de natuur worden onderschat (51%)
  • Dit is echt een typisch politiek proefballonnetje (27%)
1097 stemmen